Nyheter med inspiration från naturen!

För att markera Hörby Bruks 100-års jubileum så har man tagit fram en helt ny färgkollektion till en av de mest populära skottkärrorna – Ekeby 90-liters.

Den klassiskt gröna färgen finns förstås kvar ochlikaså några av de övriga mer färgglada, mer starka populära färgerna. Men den nya kollektionen är något helt annorlunda.– Jubileums årets färger går i naturens egna, mjuka färgskala och där svensk växtflora har inspirerat oss, säger Carina. Miljö och hållbarhetsfrågor står högt på agendan i dag vilket vi förstås är glada över då vi vet att våra produkter ses som närproducerade och hållbara. Och att då ta in naturens egna färger i sortimentet känns helt naturligt för oss.

De nya namnen är Blåblinka som är en traditionell kulturväxt som växer på ängarna och den blå blomman är både vacker och ätbar, Humleblomster som är en söt liten härdig växt med sina nickande blommor och vilda intryck och Daggkåpa – en läkeört som täcker marken vackert med sina gröna veckade och kupade rosettblad.

Kollektioner – ett nytt sätt att arbeta
– De senaste åren har trenden med att använda vackra trädgårdsredskap i den privata trädgården ökat, fortsätter Carina. Och den trenden verkar inte avta. Våra produkter fyller en viktig funktion rent arbetsmässigt och därför känns det bra att vi nu kan presentera den nya kollektionen förstås. Att tänka trender och kollektioner är ett relativt nytt sätt för oss att arbeta, säger Carina. Men marknaden kan räkna med fler nya, trendiga och snygga färger framöver på fler av våra produkter avslutar hon.

Se de nya färgerna här: HumleblomsterBlåblinka och Daggkåpa

Publicerat

27 december 2019

Dela

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
1 sv