Hörbys kommuns framtidskompass är en plan för att säkerställa att alla barn inom grundskolan ges möjlighet att hantera frågor som gäller studier och yrken. Åk 4-6 är det bl a studiebesök inom industrin som står på schemat. Hörby Bruk tar med glädje emot elever från kommunens mellanstadium. Varje läsår är alla femteklassare i Hörby Kommun välkomna på studiebesök till Hörby Bruk. Då visar vi upp vår verksamhet, berättar hur ett företag fungerar och visar hur en produkt blir till. Tanken är att skapa ett tidigt intresse för teknik och industri hos barnen som de kan ta med sig i framtiden.

Ett par gånger per år välkomnar vi Praoelever från kommunens högstadium som under en vecka får en insyn i vår verksamhet. Eleverna får en inblick i företagets olika delar och vi som företag får en chans att visa upp vår verksamhet vilket även på längre sikt kan främja vår kompetensförsörjning.

”Prao är ett medel för att säkra vår framtida kompetens” (svensktnaringsliv.se)

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
1 sv