CARE

Ta hand om dina produkter för att få en hållbar produkt längre. 

Du kan läsa om fler tips på hur du gör detta här!

Ta hand om din produkt

Förlängd livslängden på din produkt genom att investera lite tid på att regelbundet underhålla den genom att tvätta, byta ut delar som gått sönder, olja in och bättra på färg.

Genom att göra dessa enkla steg kan din produkt hålla betydligt längre och på sikt blir det en besparing då du inte behöver köpa en ny så ofta. En välskött produkt är dessutom säkrare att använda. Det minskar risken för olyckor och skador eftersom du kan lita på att den fungerar som den ska. Genom att ta hand om din skottkärra minskar du även ditt avfall eftersom du inte behöver byta ut den i förtid.

Hur tar jag bäst hand om min skottkärra?
  1. Förvara skottkärran inomhus när den inte används för att skydda den från väder och vind.
  2. Rengör skottkärran regelbundet med en borste och vatten för att avlägsna smuts och skräp som kan fastna på ytan.
  3. Smörj axlar och hjul med smörjmedel så som cykelolja eller annat lämpligt smörjmedel såsom 5-56 regelbundet för att undvika friktion och slitage på rörliga delar.
  4. Kontrollera regelbundet att skruvar och bultar är ordentligt åtdragna så att delarna inte lossnar.
  5. Se till att inte överbelasta skottkärran, särskilt om den inte är designad för tung last, för att undvika skador på skottkärrans kropp och hjul.
  6. Se till att däcken alltid är uppumpade till rätt lufttryck för att undvika att däcken blir slitna och spricker.
  7. Förvara skottkärran på en plats där den inte utsätts för direkt solljus eller fuktighet för att undvika skador på materialet.
  8. Byt ut slitna eller skadade delar, såsom hjul, handtag eller lådor, så snart som möjligt för att undvika ytterligare skador eller olyckor. Reservdelar hittar ni här!
  9.  Olja in dina träskalmar en gång om året. Vanlig träolja går bra.
Se vår film med tips här

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
1 sv