Hållbara material

Vi undersöker ständigt alternativa material som kan minska vår belastning på miljön och hushåller med resurser och begränsar användandet av ämnen som medför miljö- och hälsorisker. Våra produkter följer miljölagstiftningen och förhåller sig till EU-förordningen Reach.

År 2019 förbättrades och uppdaterades produktionsanläggningen för pulverlackeringen, vilket innebar en halvering av färgpulversvinn.

Vi har även gått över till att använda punkteringsfria hjul till våra produkter. Dessa hjul tillverkas i England. Vad gäller våra luftgummihjul har vi i många år jobbat aktivt med att minska andelen PAH-oljor i hjulen.
Vi har även flyttat produktionen av plastsitsarna för dubbelgungan från Kina till Gnosjö i Sverige, vilket resulterat i färre reklamationer och minskade transporter. Vi tittar även på att flytta hem fler komponenter till Sverige för att ha bättre kontroll på hela produktionskedjan.

Våra träskalmar är PEFC-märkta och kommer från södra Polen.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
1 sv