Hörby Bruk – 100 år av ansvarstagande, hållbar utveckling och engagemang för samhället

Hörby Bruk har en lång och stolt historia. Vi är en lokal aktör på en global marknad som vill göra skillnad. I över 100 år har vi tillverkat stabila kvalitetsprodukter där hållbarhet är del av varje steg. Våra produkter håller länge, vi erbjuder reservdelar så att de kan repareras och kan komma till glädje över generationer. Vi vet att allt vi gör i verksamheten på Hörby Bruk påverkar vår omgivning, klimatet och människorna i samhället. Vi vet att vi kan bli ännu bättre, och vi är ödmjuka inför den stora omställning som alla måste bidra till för en hållbar framtid. Våra kunder ger oss ett stort förtroende som vi vill leva upp till på bästa sätt. I varje del av produktionen försöker vi lära av både medgång och motgång, utvecklas och göra bättre. Vi ställer höga krav på oss själva och våra leverantörer att ta de rätta besluten med omtanke för en hållbar framtid – det är vårt ansvar.

 

”Våra närproducerade produkter har hög kvalitet och lång livslängd. Detta är viktigt för oss på Hörby Bruk samt för våra kunder och inte minst är det bra för klimatet.” Göran Sjöberg, VD

Produkter och värdekedja

Hörby Bruk ställer krav på aktörerna i värdekedjan – och de på oss. Vi strävar efter att tillsammans jobba för en hållbar framtid och ta de rätta besluten som gynnar både människa och miljö. I mer än 100 år har vi tagit fram produkter med hög kvalitet och lång livslängd, en kombination av svensk hantverkstradition och modern teknik, och det ska vi fortsätta med. Vi erbjuder även reservdelar som gör att produkterna håller över generationer och skänker glädje länge. Vi på Hörby Bruk är stolta över våra produkter – de är trygga, tåliga och tillverkade med omtanke.

Läs mer
Från idé och hantverkskunnande till färdig produkt

Vår verksamhet ger upphov till viss miljöpåverkan i form av bland annat naturresursförbrukning, avfall, kemikaliehantering och transporter. Vi tar ansvar för hur våra produkter påverkar miljön och genom att minska den negativa påverkan arbetar vi aktivt med att förbättra våra processers miljöprestanda.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
1 sv