Vanliga frågor om LEKREDSKAP

Kan jag köpa nya sitsar till CanCan gungan?

Ja du kan köpa nya sitsar både till dubbelgungan och enkelgungan och de hittar du antingen hos närmaste återförsäljare eller i vår webshop.

Hur monterar jag mina nya sitsar till dubbelgungan?

Klicka här för att ta del av en tydlig monteringsanvisning. 

Är era lekredskap testade?

Alla våra lekredskap är testade och godkända enligt EN-71 (lekstandard inom EU). Många av våra lekprodukter är också testade och godkända av TÜV (Tyskt testinstitut).

Hur förankras en CanCan-gunga bäst?

Det finns tre sätt att förankra din gunga:

  1. Med förankringsjärn som finns som tillbehör (artnr 4018)
  2. Skruva fast gungans fotplattor på brädor ("skidor")
  3. Gjut betongplintar och skruva fast gungan i dessa
Vad är det för tryckimpregnerat virke ni använder i era träprodukter?

Tryckimpregneradt virke finns i olika klasser. Det vi använder är AB-klassat av NTR, godkänt enligt EN 71 och uppfyller kraven enligt REACH. Träet är både TÜV- och CE-godkänt för den europeiska marknaden och innehåller inte krom eller nickel.

Vad är det för grön avfällning som finns på träbenen och träbommen?

På tryckimpregnerat virke hittar man ibland avfällningar. Dessa kan likna mögel men är helt ofarliga både för personal som hanterar produkten på lager och för konsumenten. När produkten kommer ut i sitt rätta element, d v s utomhus, så försvinner dessa avfällningar väldigt snabbt.

Sprickor i trägungan

Under de varma sommarmånaderna kan det uppstå torrsprickor i de runda trästolparna. Så länge sprickorna inte når in till kärnans mitt så påverkas inte gungans säkerhet. Här kan du läsa mer om sprickbildning i trä.

Hur ska jag montera min rutschbana på annat underlag än stege?

När du monterar din rutschbana är det viktigt att du tänker på att den blir stabilt förankrad. Se till att du monterar din bana (banans övre del) på en plan yta samt att den ytan täcker hela undersidan på plattformsplanet/övre delen på banan.

Om du väljer att lägga din bana på en slänt så bör den fästas på t.ex. en längre planka som ger den övre delen av banan ett bra stöd. Plankan skall ha samma vinkel som undersidan på plattformen. Slutligen, lägg gärna banan på ett sådant sätt att banan får stöd hela vägen, t.ex. grus som följer banans undersida.

Hur ska jag montera skyddet till min sandlåda?

Det svarta gummibandet trär du genom öglan på skyddet och gör en knut, så att det bildas en ögla av gummibandet.
När du sedan lagt skyddet på sandlådan, så kan du enkelt mäta ut var du behöver skruva fast plastknoppen, som gummibandet ska fästas om. 

Jag ska montera mitt nyinköpta lektorn, vad ska jag tänka på?

Kaplistan är din hjälp för att se vilka dimensioner brädorna har till just ditt torn.

I monteringsanvisningen finns det ibland två olika antal på en och samma bräda/bokstav. Du ska välja det antal som matchar med kaplistan. Om det i kaplistan visar 12x"/16x", då ska du i manualen följa antalen som i detta fall visas före snedstrecket dvs 12x. 

Vår rekommendation är att du börjar med att se över och sortera upp de olika brädorna innan bygget påbörjas.

OBS! Önskar du reklamera en eventuellt saknad del eller annat problem måste detta göras innan bygget av lektornet har påbörjats.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
1 sv